Louwman Museum in juli open

Ruim acht jaar na het opperen van de eerste plannen opent 3 juli, na jaren vertraging, het automobielmuseum Louwman zijn deuren. Hiermee gaat de grote droom van de familie Louwman om op de grens van Wassenaar en Den Haag hun uiterst zeldzame en bijzondere autocollectie tentoon te stellen eindelijk in vervulling.

De bouw van het ongetwijfeld mooiste museum ter wereld kende een jarenlange vertraging, met name door de protesten van vele omwonenden en natuurliefhebbers. Zij grepen alle juridische middelen aan om de bouw tegen te gaan. Dit mocht echter niet baten, waardoor honderden bomen moesten worden gekapt en een belangrijk stuk natuur verloren ging. Het museum liet gisteren weten eindelijk een openingsdatum te hebben en de jaren vertraging inmiddels voor lief te hebben genomen. “Het is nu eenmaal zo dat bij grote bouwprojecten er tegenslagen kunnen zijn”, aldus een voorlichter.

Inmiddels zijn bijna alle auto’s al vanuit de vorige locatie in Raamsdonkveer in het uiterste geheim naar hun nieuwe onderkomen gereden, inclusief een Cadillac van Elvis Presley en een groen Ferrari van wijlen Prins Bernhard.

Het museum opent op 3 juli zijn deuren voor het publiek. Op meer dan 16.000 vierkante meter, verdeeld over drie etages, wordt een fraai beeld gegeven over de ontwikkeling van de autohistorie.

Via: De Telegraaf