Het hebben van een autoverzekering is erg belangrijk. Buiten het feit dat een WA-verzekering sowieso verplicht is, heb je erg veel andere opties waartoe jij je kunt verzekeren. Deze opties kun je vervolgens natuurlijk zelf bepalen. Zo vindt de een het verzekeren voor diefstal gewoon wat belangrijker als de ander. Doordat voor sommige het verzekeren van je auto wellicht nog wat onduidelijk kan zijn, leg ik in deze tekst alles uit omtrent een autoverzekering.

 

WA-verzekering 

Wanneer je een voertuig aanschaft, is de eigenaar verplicht om deze te verzekeren. Zo heb je natuurlijk diverse soorten verzekeren die niet allemaal verplicht zijn. Hierbij is een WA-verzekering in ieder geval te allen tijde voor elk voertuig verplicht. Een WA-verzekering, ook wel de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is de basisverzekering voor een voertuig. Deze verzekering dekt de schade die jij veroorzaakt met een ander voertuig, fietser of voetganger. Hiermee wordt dan eigenlijk bedoeld dat wanneer jij schade aanricht aan een ander met je voertuig, en deze partij aanspraak maakt op de schade, de WA-verzekering deze schade voor jou zal vergoeden. Bij enkel een WA-verzekering vergoed deze niet de schade die jij zelf hebt opgelopen. Een WA-verzekering afsluiten kan tegenwoordig gelukkig wel enorm eenvoudig. Zo kun je direct na het kopen van je auto binnen enkele minuten een passende verzekering afsluiten via het internet. 

 

Overige verzekeringen 

Wanneer je een nieuw voertuig hebt aangeschaft ben je dus verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Echter heb je buiten een WA-verzekering nog enorm veel opties om jouw voertuig zo voor diverse dingen te verzekeren. Om hier een goede keuze in te maken is het belangrijk om eerst is na te gaan wat jij nou eigenlijk belangrijk vindt. Zo heb je een beperkt casco, en volledig casco verzekering. Een beperkt casco verzekering wordt ook wel een WA+ verzekering genoemd. Het verschil tussen een WA en een beperkt casco verzekering is dat je bij een beperkt casco naast de schade die jij aanricht bij een ander, deze ook bepaalde schade voor jou dekt. Een volledig casco verzekering, ook wel all-risk verzekering genoemd, is een complete verzekering. Deze verzekering dekt namelijk de schade die jij aanricht bij een ander, maar ook de volledige schade die jij hiermee hebt opgelopen. Hierbij is ook de schade die buiten jouw schuld ligt gedekt. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig online je autoverzekering afsluiten. Vaak is dit in enkele minuten geregeld en erg overzichtelijk.