Als je een auto enkel gebruikt voor je bedrijf, is dit een zakelijke auto. Je kunt de kosten die je moet maken om in deze auto te rijden, op de rekening van je bedrijf zetten. Net als een privépersonenauto, moet je deze bedrijfswagen ook van een autoverzekering voorzien. Zonder verzekering mag je niet de weg op en daarom laten wij je graag zien welke mogelijkheden je hebt om je auto goed te verzekeren. Het is namelijk de kunst om precies die polis te kiezen die aansluit bij wat je auto nodig heeft. Op die manier ben je verzekerd tegen alle risico’s die je kunt lopen en dat terwijl je toch een heel scherpe prijs betaalt. 

Een zakelijke personenautoverzekering kiezen 

Wanneer je een autoverzekering moet kiezen, is het belangrijk om naar de leeftijd van je auto te kijken. Een goede zakelijke personenautoverzekering is dan niet moeilijk meer. Voor auto’s die nieuw of hooguit zes jaar oud zijn, is er de All Risk verzekering. Deze verzekering biedt dekking wanneer je schade aan anderen hebt toegebracht. Ook kun je deze polis gebruiken wanneer je ruitschade, brandschade of schade door diefstal hebt opgelopen. Wat deze polis onderscheidt van andere opties is dat de allriskverzekering de meest uitgebreide polis is en ook schade aan je eigen auto uitkeert. Daarmee onderscheidt het zich van de WA+ Beperkt Casco verzekering die ook zeer uitgebreid is, maar die geen schade uitkeert die jij aan je eigen wagen opgelopen hebt bij een ongeluk. 

Is alleen een basisverzekering genoeg? 

De derde optie die je kunt nemen is de WA, wat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit pakket is minimaal en geschikt voor wagens vanaf negen jaar en ouder. Het is niet aan te raden om, wanneer je een zakelijke personenautoverzekering afsluiten gaat, enkel een WA-verzekering te nemen om maar aan je wettelijke plicht te voldoen. Wanneer je alleen naar de kosten kijkt die je maandelijks moet betalen, loop je het risico dat je onderverzekerd raakt. Loop je dan eens schade op, of veroorzaak je deze, dan is de kans groot dat je fors moet bijbetalen. Om dat te voorkomen is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je auto en daar een passende polis bij uit te kiezen. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en dat gaat je hoe dan ook geld besparen. Gebeurt er eens iets, dan hoef je niet bang te zijn dat je zelf ook nog een fors bedrag moet bijleggen. 

Je verzekering uitbreiden 

Wanneer je de juiste basisverzekering hebt gevonden voor je auto, kun je ook nog kijken naar aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen vervoerverzekering nemen. Deze polis dekt de bedrijfsgoederen die je in je wagen meeneemt. Neem je regelmatig klanten mee in je auto? Overweeg dan de inzittendenverzekering. Met deze verzekering kun je kleine problemen snel afhandelen en je zult zien dat klanten dat zullen waarderen. Tot slot is pechhulp ook nog een interessante optie. Houdt je wagen ermee op, dan kun je altijd een monteur laten komen die het probleem voor je zal oplossen.