Is jouw droomauto niet verkrijgbaar in Nederland? Of zoek je een jonge occasion met de nieuwste features? In Duitsland is het aanbod niet alleen vele malen groter, ook de aanschafprijs van voertuigen ligt een stuk lager. Een auto importeren uit Duitsland is dan ook vaak een goed idee. Je zoektocht naar een Duitse import auto begint op een autosite. Op deze sites bieden autodealers, autobedrijven en particulieren verschillende auto’s aan. Hieronder geven we een overzicht van de grootste en beste autosites van Duitsland. 

Mobile.de

Mobile.de is de grootste autosite van Duitsland. Op deze site staan bijna alle auto’s die in heel Duitsland worden aangeboden: dagelijks worden er meer dan 1.4 miljoen voertuigen toegevoegd! De auto’s worden aangeboden door merkdealers, autobedrijven, handelaren, maar ook kun je als particulier op Mobile.de je auto verkopen. Zoek gemakkelijk op merk, model, prijs en plaats en vindt de auto die voldoet aan al je eisen. Bovendien kun je de website ook in het Nederlands instellen; wel zo makkelijk. 

Autoscout24.de

Heb je wel eens gehoord van Autoscout24? Dit is helemaal niet zo gek, want Autoscout24 heeft ook een Nederlandse website waar Nederlandse auto’s op worden aangeboden. De Duitse website biedt echter iets meer aanbod: meer dan 2 miljoen voertuigen uit het aanbod van meer dan 50.000 dealers. Welke eigenschappen vind je belangrijk aan een auto? Bepaal zelf je zoekopdracht door te filteren op merk, model, brandstoftype, kilometerstand en prijs. Bovendien is het ook mogelijk om te zoeken op ontwerp, kleur en apparatuur en stel je de website eenvoudig in het Nederlands in. 

Autobild.de

Autobild.de gebruik je niet alleen om een import auto te kopen, maar ook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Het wordt ook wel het automagazine van Duitsland genoemd. Bekijk de nieuwste modellen auto’s en lees alle nieuwtjes van Duitse autofabrikanten. Let op: de site wordt niet aangeboden in het Nederlands, maar met de Google Vertalen optie in de menubalk kun je de meeste artikelen gewoon lezen. 

Gebrauchtwagen.de

Zie je door de bomen het bos niet meer? Op Gebrauchtwagen.de vind je een iets minder groot aanbod dan op de eerder genoemde Duitse autosites. Momenteel bevat de database ongeveer 1.1 miljoen auto’s die je gemakkelijk kunt filteren op je persoonlijke wensen. Bovendien kun je advertenties en zoekopdrachten opslaan. Je krijgt vervolgens een melding als er nieuwe voertuigen worden toegevoegd die voldoen aan jouw zoekopdracht. Houd er rekening mee dat deze site alleen in het Duits is.