Komt je oude auto niet meer door de apk heen? Of zijn de reparatiekosten het simpelweg niet meer waard? Als een voertuig zijn beste tijd heeft gehad, kun je deze proberen te verkopen. Maar soms is de auto zodanig verouderd of beschadigd dat niemand deze wil kopen. Dan is het voertuig waarschijnlijk rijp voor de sloop. Maar dit betekent niet dat je auto geen geld meer oplevert. Soms kun je er nog wel meer dan duizend euro voor krijgen. 

Wat is een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die vrijwel niets meer waard is als je deze in zijn geheel verkoopt. De auto is te oud of beschadigd en er kan eigenlijk niet meer mee gereden worden. Vaak is de auto total loss verklaard en zit er niks anders op dan deze te laten slopen. 

Wanneer is een auto rijp voor de sloop?

  • Als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de auto. Dit noemen we ook wel economisch total loss.
  • Wanneer reparatie na een ongeval niet meer mogelijk is.
  • Als de auto te veel kilometers op de teller heeft staan

Hoe verkoop je een sloopauto?

Je kunt een sloopauto zelf proberen te verkopen, maar dit is vaak erg lastig. Er zijn niet veel mensen die graag een verouderd of beschadigd voertuig willen kopen. Het kost je dus veel tijd om de juiste koper te vinden. Je kunt de auto direct naar een autosloperij brengen, maar vaak krijg je dan alleen geld voor het oud ijzer. In sommige gevallen is de auto meer waard dan het bedrag dat je voor het oud ijzer krijgt. Er zijn echter ook bedrijven die sloopauto’s opkopen. Dan krijg je vaak de beste prijs voor je oude bolide. 

Wat is de waarde van mijn sloopauto?

Wil je graag weten wat de waarde is van jouw sloopauto? Op het internet kun je door middel van het invoeren van je kenteken een eerste indicatie opvragen. Uiteraard kan deze prijs variëren. Autobedrijven die sloopauto’s opkopen, komen vaak even langs op locatie om de exacte waarde van het voertuig te bepalen. De waarde van een sloopauto wordt onder andere gebaseerd op de kilometerstand, het bouwjaar, het model en de eventuele schade.