Als u een auto bezit die hoge prestaties levert, kent u de opwinding die ontstaat als u de prestaties maximaliseert. Het is de pure sensatie om de vermogenslimiet van uw auto te verhogen en dat ruwe vermogen op de weg te voelen. Omdat we allemaal weten dat je nooit te veel vermogen kunt hebben!

In de wereld van autotuning draait alles om het verhogen van het vermogen en de prestaties van uw auto. Maar hoe werkt tuning precies? En welke verschillende opties heb je om de prestaties van je auto te verbeteren? We zullen deze en andere vragen hier beantwoorden.

Car tuning gaat over het verbeteren van de prestaties en het uiterlijk van uw auto.

Als je ooit iets unieks hebt opgemerkt aan een auto op de weg, of het nu een stijlvolle carrosserie was, speciale uitlaatpijpen, of een krachtig klinkende motor, dan is de kans groot dat hij getuned is. Het is wat een auto onderscheidt en tegelijkertijd de sensatie van het rijden verhoogt. De wereld van het tunen van auto’s bevat eindeloze opties om uit te kiezen. Daarom gaat het er bij het tunen van uw auto om de juiste richting te kiezen. Tuning van circuitauto’s zal er bijvoorbeeld anders uitzien dan tuning van straatauto’s omdat ze een ander doel hebben. Auto tuning kan variëren van race chips, superchargers, turbo’s, wielen, een nieuw uitlaatsysteem, en externe styling mods. Laten we ze eens uitsplitsen om te zien waar je zin in hebt.

Zin in een Super of Turbo?

Superchargers en turbochargers voegen extra vermogen toe aan je motor. Elk van deze zijn een beetje anders in ontwerp.

Een supercharger wordt aangedreven door uw motor. Hij doet dit door middel van een riem en comprimeert of perst lucht in uw motor, waardoor meer vermogen wordt gecreëerd. Wat een turbo anders maakt, is dat hij de warmte die door de uitlaatgassen wordt opgewekt, gebruikt om een kleine turbine te laten draaien. De turbine drijft een compressor aan die de lucht terug in de motor perst. Het resultaat is, je raadt het al, meer vermogen! Supers en turbo’s leveren allebei extra vermogen aan je motor.

Tip: https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning

Klaar voor racechips

Performancechips klinken ingewikkeld, maar het zijn gewoon elektronische chips die de prestaties van je auto helpen verbeteren.

Of je nu op zoek bent naar een snellere acceleratie of extra koppel onderin, denk aan prestatiechips. Een Racechip chip is een gerenommeerd merk dat kan helpen uw auto push out tot 30% meer vermogen. Als je sneller wilt accelereren, dan is een Racechip een goede keuze.

Wonderbaarlijke wielen

Als volgende hebben we wielen. Prestatiegerichte velgen verbeteren de wegligging van je auto en verlagen ook het totale gewicht. Performance wielen zijn namelijk licht en voor betere prestaties is het belangrijk om gewicht te besparen. Er zijn veel opwindende performance legeringen om uit te kiezen. Ook al zijn ze lichter, ze zijn nog steeds sterk en duurzaam.

Explosieve Uitlaat en Luchtinlaten

Maak je geen zorgen, niets gaat ontploffen, maar het kan klinken als het is! Met uitlaten wordt het pas echt leuk. Ze voegen niet alleen een nieuwe dimensie toe aan hoe de motor van uw auto klinkt, maar ze kunnen de prestaties ook met wel 10% verhogen. U kunt kiezen uit nieuwe tailpipes, kleinere dempers, en zelfs high flow katalysatoren.

Geraffineerde styling

Bodykits kunnen het verschil maken om uw auto op te laten vallen. Maar ze zijn niet alleen goed om naar te kijken. Ze kunnen ook helpen om het gewicht te verminderen, waardoor de prestaties toenemen. Performance bodykits zijn gemaakt van koolstofvezel, dat ongelooflijk licht en sterk is. Dus laat die hoofden draaien en zelfs je eigen hoofd door het toevoegen van een body kit op uw auto.