De nieuwere auto´s zijn elektrisch, maar niet allemaal. De meeste auto´s rijden op benzine. Maar er zijn verschillende soorten benzine. Zo heb je euro 95 en euro 98. Dit zegt iets over het octaangehalte. Tegenwoordig wordt de benzine gemixt met bio ethanol. Hiervoor staat er bij een tankstation e5 of e10. Dit geeft het aantal procent aan. De meeste auto’s rijden op euro 95, maar sommige auto’s hebben 98 nodig. Dit zijn meestal de meer sportievere auto’s en de oudere auto’s. maar wat is nou de beste benzine voor bij u in de auto?

Waarom de een en niet de andere?

E5 is de duurdere benzine dus de oude 98. De E10 is de iets goedkopere optie dus de oude euro 95. Als je met de e5 rij je minder bio dan met e10 dus stoot je ook meer uit. E10 is duurzamer dan e5 en is veel goedkoper dan e5. Maar e5 is wel beter voor je auto en scooter en ga je ook echt merken in de resultaten. De meeste auto’s kunnen wel tegen e10 maar sommige auto’s kunnen er niet tegen. Je kan dat gewoon opzoeken of je kan kijken in het boekje die je bij je auto hebt gekregen.

Tankstation

Ik kwam laatst bij een tankstation in Enschede en daar hadden ze zelfs e85. Bij dat tankstation hadden ze alles en heb je zelfs de lekkerste broodjes. Toen ik ging tanken was ik ook blij verrast door de prijs want die gaan natuurlijk heel erg om hoog. De prijzen gaan eigenlijk helemaal nergens over. Bijna 2 euro per liter. Dat betekent dat als je een goeie tank beurt neemt dat je dan om en nabij 100 euro kwijt bent. Daar was ik 1.80 kwijt per liter wat nog redelijk goedkoop is. Ik kon mijn reis weer rustig verder vervolgen.