Ben je al een tijdje op zoek naar je droomauto, maar lijk je deze maar niet te vinden? Of is jouw oude bolide nu toch wel echt aan vervanging toe? Auto import is de laatste jaren ontzettend populair geworden. En dit is natuurlijk niet zomaar: een auto importeren uit het buitenland biedt meerdere voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het enorme prijsvoordeel? Maar ook het aanbod in andere Europese landen is een stuk groter dan in ons kikkerlandje. 

Belangrijkste voordeel: het prijsvoordeel

De voornaamste reden om een auto te importeren uit het buitenland is natuurlijk het grote prijsvoordeel. Auto’s zijn in het buitenland namelijk een stuk voordeliger. Natuurlijk krijg je nog wel te maken met import- en eventuele btw-kosten, maar de aanschafprijs ligt in ieder geval stukken lager. Door slim om te gaan met de belasting en het berekenen van BPM kun je fors besparen op de uiteindelijke kosten. Houd er rekening mee dat je maar één keer BPM aangifte kan doen, dus je kunt het je niet permitteren om fouten te maken. 

Groter aanbod

Als je al een tijdje op zoek bent naar een auto weet je misschien wel dat het aanbod in Nederland beperkt is. Het grootste deel van de Nederlandse occassions wordt geïmporteerd uit het buitenland, maar waarom zou je dit niet zelf kunnen doen? In landen als Duitsland en België is het aanbod veel groter. Vind je hier niet wat je zoekt? Dan is het altijd nog mogelijk om verder te zoeken, zelfs tot Amerika aan toe. Let op: de kosten kunnen hoger oplopen als je een voertuig uit een niet-Europees land importeert. 

Zelf ook een auto importeren uit het buitenland?

Ben je overtuigd? Of heb je misschien je droomauto al gevonden in het buitenland? Zoals je net hebt kunnen lezen, zijn er twee belangrijke redenen om een auto te importeren uit het buitenland: het prijsvoordeel en het aanbod. Start je zoektocht op een internationale autosites en bekijk de verschillende mogelijkheden. Bovendien zijn voertuigen uit het buitenland vaker beter uitgerust en bevatten ze de nieuwste features. Zoek je hulp bij dit proces? Easy Import helpt je graag een stapje op weg of neemt het hele proces voor je uit handen.