Duitsland staat bekend om veel dingen en een paar daarvan zijn brood, bierconsumptie, autobahn en auto’s. Geloof het of niet, maar Duitsers houden zo veel van hun brood dat ze er 300 verschillende soorten van hebben. Ze hebben zelfs een museum gewijd aan, je raadt het al, BROOD! Ze houden ook van hun bier. Ze zijn de op twee na grootste bierconsument ter wereld en ze komen dicht achter de Tsjechen en Oostenrijkers. Maar waar we ze het best om kennen zijn deze twee dingen – autobahn en auto’s.

De Duitsers hebben een van de dichtste snelwegsystemen ter wereld en het is het enige systeem in heel Europa zonder snelheidsbeperkingen. Dit betekent dat je net zo hard kunt rijden als je auto kan trekken – ongelooflijk toch?! Maar wat is het middelpunt van dit artikel vandaag? Het zijn de Duitse auto’s, of om precies te zijn, aan welke auto’s wordt de voorkeur gegeven in het land dat enkele van de beste en elegantste voertuigen ter wereld maakt?

Duitsland staat bekend om de productie van auto’s van wereldklasse. Een goede auto heeft verschillende kenmerken die een onderscheidend en kwalitatief merk creëren. Het voertuig moet betrouwbaar, veilig en tot in de perfectie ontworpen zijn, en dit is waar de Duitsers in uitblinken. Zij zijn de grootste autoproducerende natie ter wereld vanwege hun perfectionisme en geavanceerde technologische vaardigheden.

Wat maakt Duitse auto’s de beste ter wereld?

U weet dit waarschijnlijk niet, maar het grootste deel van de industrie in Duitsland behoort tot hun auto-industrie. Ze slaagden erin om een vijfde van de inkomsten van de industrie in 2013 of als je van pure cijfers die zijn 432 miljard dollar in dat jaar te zetten. Als dat nog niet genoeg is, zijn ze ook de grootste autofabrikant in Europa met een aandeel van meer dan 30% van alle auto’s die in de EU worden geproduceerd. Als dat nog steeds niet genoeg is, bekijk het dan eens op deze manier – één op de vijf auto’s in de wereld wordt in Duitsland gemaakt.

Dankzij de innovaties die de Duitsers van jaar tot jaar doorvoeren, slagen ze erin om hun auto’s op het hoogste niveau te houden. Er is geen enkele auto die op dit moment in Duitsland wordt gemaakt die niet minstens een dozijn eersteklas innovaties op het gebied van techniek en aandrijflijn heeft. Ze doen dit door hun slimme mensen in het land te houden. Het voorkomen van braindrain is belangrijk voor hen, maar ze hebben ook de neiging om anderen die naar hun land komen ook in dienst te nemen.

Naast innovatie hebben ze ook slimme productiepraktijken waarbij ze nauwe relaties tussen management en werknemers koesteren, werknemers actief laten deelnemen aan managementprocessen en in het algemeen hun werknemers als royalty’s behandelen.

Duitse auto’s zijn ontworpen voor Europese wegen, dus ze zijn gebouwd om smalle straten en gebogen paden te beheersen. Daarom doen ingenieurs hun uiterste best om alle noodzakelijke mechanische kenmerken te combineren met een mooi design.

Wat is het beste automerk in Duitsland?

Duitsland produceert elk jaar een groot aantal auto’s, en het is niet eenvoudig om uit te maken welke daarvan de beste is.

De beroemdste Duitse autofabrikant is Volkswagen: hun auto’s zijn gebouwd om aan de behoeften van alledag te voldoen. Auto’s als de Golf, Polo of T-Roc combineren comfort, kwaliteit en goede prestaties met een redelijke prijs en toegankelijkheid, waardoor het voor veel mensen het ideale model is. Volkswagen heeft zichzelf gebrandmerkt als een volkswagen en is dus betaalbaarder voor iedereen, maar biedt hen nog steeds belangrijke voordelen van de duurdere merken. De Volkswagen auto’s zullen over het algemeen bestand zijn tegen slijtage en goedkoper te onderhouden, waardoor ze de perfecte budget voertuig met veel apparatuur en een stijl van een hoger-end een.

Audi is ergens na de Volkswagen en het een meer upscale voertuig met een breed scala aan stijlen en afwerkingen kunt u kiezen uit. Audi heeft zich in het midden van deze merkenstrijd gehouden en mikt op de bovenste helft waar Mercedes en Porsche zitten. Audi bouwt een beetje duurder, maar veel slanker, elegant en luxe voertuigen die zijn moeilijk te passeren.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Mercedes-Benz is een ander Duits merk dat aan de top van de lijst staat. Deze automaker is de tweede meest waardevolle wereldwijd, erkend voor zijn uitstekende luxe gevoel en perfect design. We mogen echter niet over het hoofd zien dat Porsche, BMW en Audi andere Duitse merken zijn die zeer beroemd zijn om hun luxe- en sportauto’s, die allemaal worden beschouwd als een van de beste voertuigen die er zijn.

Porsche is het juweeltje van dit land. Het bestaat al bijna 90 jaar en het is consequent een van de meest innovatieve, luxueuze en hoogwaardige merken. Dit is het bedrijf dat de tand des tijds heeft doorstaan en nu het recht heeft verdiend om gebruikt te worden door royalty’s, beroemdheden en de rijken over de hele wereld. Er is geen kind te vinden dat niet een poster van de beroemde Porsche 911 aan de muur van zijn kamer heeft hangen en er ten minste één keer van heeft gedroomd om in dat iconische beest te rijden.